Mat och öl

Numera är hantverksöl så karaktärsfull att man behöver matcha maten till ölen på samma sätt som vin och mat. Det går också att använda öl till både matlagning och bakning. Här följer tips på öl och mat på olika sätt och vid olika tillfällen:

Vad passar våra olika ölsorter till? Här är några tips och förslag:

  • Wermlands Ale; Löksoppa, lasagne, lax, löjrom, löktårta
  • Wermlands IPA; Smakrik hårdost, sushi, ostron, smakrikt kallskuret
  • Wermlands Lager; Köttfärssås, hjortsalami, hårda ostar
  • Wermland SWIPA; Smakrik ost, sällskapsöl, indisk mat
  • Wermlands Vinter; Fet mat såsom Janssons, feta korvar, revbensspjäll men också mögelost och chokladfudge
  • Wermlands Kaffestout; En dessertöl framförallt, god till chokladfudge, kladdkaka mm
  • Wermlands Lättöl; Passar till allt, men är extra fin till kräftor t ex
  • Wermlands Pilsner; lättdrucken i alla sammanhang