Wermlands IPA

Wermlands IPA

Beskrivning India Pale Ale 6%
Färg Mörkare gyllengul
Smak Maltig smak med tydlig beska, inslag av ljus sirap, knäckebröd, citrusskal och örter.
Artikelnr 30299

Wermlands IPA (India Pale Ale) är en ljus ale med hög beska av amerikansk östkustkaraktär. Denna ale är välhumlad och bär tydliga toner av kavring med inslag av citrus och tallbarr och passar bra före maten.

I denna öl har vi använt humlesorterna Amarillo, Columbus och Simcoe.

Wermlands IPA kan njutas på ett antal restauranger i Värmland.

Wermlands IPA finns i Systembolagets beställningssortiment och har artikelnummer 30299. Den finns också i 10-14 Systembolagsbutiker runtom i Värmland (bl a Kristinehamn, Karlstad Bergvik, Karlstad Drottninggatan, Skoghall, Torsby, Arvika, Sunne, Kil, Degerfors och Karlskoga).

Serveras vid 10-12°C som sällskapsdryck eller till rätter av lamm- eller nötkött. Passar också bra till ostron, julskinkan, sushi och skaldjur samt salsiccia. En fet hårdost (t ex cheddar eller prästost) är också en fin kombination.

Finns inte Wermlands IPA i din närmsta Systembolagsbutik? Då kan du beställa här.