Wermlands Bruksöl 2,2% (lättöl)

Wermlands Bruksöl 2,2% (lättöl)

Beskrivning Lättöl av Ale-typ 2,2 %
Färg Gulbrun
Smak Stor, frisk smak med tydlig beska och inslag av fläder
Var Köps på dagligvaru- & gårdsbutiker i Värmland samt på REKO och i bryggeriets butik

Wermlands Bruksöl 2.2% är vår lättöl. 

Wermlands Bruksöl 2,2% finner du på butiker och caféer i Värmland. Vissa välsorterade dagligvarubutiker och delikatessaffärer i övriga Sverige har den också.

Vår lättöl är en smakrik och fyllig ale med fin beska och låg alkoholhalt. Den bryggs som en ”riktig öl” på hantverksmässigt sätt – varför det är möjligt att få mycket smak och karaktär.

I augusti 2021 recenserade NWT (Nya Wermlandstidningen) lågalkoholöl  från de lokala bryggerierna och vår lättöl fick bäst i test – av alla sorter, även folköl! 4,6 poäng av 5 och motivering ””Mycket doft. Beska undertoner som stannar kvar i eftersmaken. Rund smak med fruktigt och somrigt inslag. Bra kolsyra. Det händer mycket med smaken. Den är rolig och vi kommer att köpa den igen. Det här är en fullträff!” Se bild nedan.

Av hantverksbryggerierna ligger vi på plats 2 vad gäller lättölsförsäljning och Fölkpodden, som hade lättölsprovning påsken 2020, gav den 3,75 av 5 möjliga poäng. Mer om Fölkpodden.

Här använder vi pilsnermalt, karamell-, münchner- och rågmalt för att få fram den runda smaken. På humlesidan har vi blandat friskt med sorter från England, USA och Nya Zeeland.

Wermlands Bruksöl är den perfekta måltidsdrycken i alla lägen, men passar exeptionellt bra till kräftor.

Ölen finns också i vissa av ICAs online-butiker, t ex på ICA Maxi Kristinehamn, ICA Spara Våxnäs, ICA Maxi Bergvik och ICA Kvantum Focus i Göteborg. Fler tillkommer allteftersom.

Värmländske forne tennisproffset Magnus Norman dricker gärna Wermlands Bruksöl 2,2%.

Recension i NWT augusti 2021 – 4,6 poäng av 5. ”Detta är en fullträff!”