Wermland SWIPA – collab

Wermland SWIPA

Beskrivning: Dubbel IPA, 7%
Färg:
Gyllengul
Smak:
Tydlig beska, tydligt inslag av mango och passionsfrukt.
Artikelnr:
32849

Wermland SWIPA är ett samarbete (s k collab) mellan Wermlands Brygghus och Nyköping Brewing. Namnet betyder Södermanland Wermland IPA. Denna öl är en dubbel IPA och är friskt humlad med Mosaic, Citra, Galaxy och Columbus. Det ger en ljuvlig fruktighet som matchas fint med en tydlig beska.

Den finns just nu alltid i vår pub under pubkvällarna. Tidvis finns den på fat på Bishops i Karlstad, Norrköping och Örebro. Den finns ibland även på Lådan, Luntmakargatan i Stockholm. I Kristinehamn på The Pub och Mastmagasinet och snart hos några fler.

Denna öl passar fint till en fet och smakrik hårdost och som sällskapsdryck. Även till smakrik och kryddig mat, en indisk restaurang har denna öl som sin husöl.