Wermlands Kaffestout

Wermlands Kaffestout

Beskrivning Mörk Stout 5,5 %
Färg Mörkt brunsvart
Smak Maltig, rostad smak med inslag av kaffe, katrinplommon, mörk choklad och kavring.
Finns i bryggeriets pub

Denna vara levereras inte längre men finns i bryggeriets pub. Wermlands Kaffestout är en mörk stout med dominant smak av kaffe och lite citrus. Den är bryggd på kornmalt, havremalt och vetemalt samt kaffebönor, humle och jäst. Denna öl är framtagen i samarbete med Löfbergs och kaffet är en Cumbiaböna. Humlesorten är Columbus, som har barrskogsliknande inslag och lite citrustoner. Den passar till viltgrytan, smakrika rätter av mörkt kött, kraftiga hårdostar och mögelostar. Den passar också som sällskapsdryck men framförallt till desserter och exempelvis en klassisk chokladfudge (recept).

Wermlands Kaffestout kan med fördel ersätta kaffet efter maten och bör serveras något varmare än en vanlig öl. Serveras vid 14-16 °C.