Öl till julbordet – test 2021

Xperhotelsandtable har provsmakat fem av våra öl till julbordet och kommit fram till följande:

APA – Mycket trevligt öl med härlig fruktig karaktär. Fina citrustoner i ölet genomgående. Detta öl avsmakar vi tillsammans med både rökt och gravad lax. Kombination som är himmelskt god. Testa!!! 

Wermlands Pilsner – Mycket gott öl som har en klassisk ton. Öl avsmakar vi till olika sillar och finner den kombinationen som en 10 poänger och en kombination som vi vet du kommer också finna ypperlig i jul.

Wermlands Lager – Ett öl helt klart passande till köttbullarna. Bra med beska. Ett fint djup och bra maltig karaktär.  Vi prova även ölen till ost. Oj vilken upplevelse. Tips om du vågar!

Wermlands Vinter – Oj vilket öl . Mycket smak och  tydliga smaker av både kaffe och choklad återfinns i ölet. Detta är ett öl som vi anser passar ypperligt mot sälta och där med en kombination öl+ Janssons frestelse. Supertrevlig även att njuta till revbensspjällen. Och du ska absolut prova ölen till godiset. Vi testar till nötter och den kombinationen är också helt magiskt god! Detta är ett något mörkare öl, så gott. Våga prova, och missa inte detta öl!

Wermlands IPA – Trevlig citrustoner i detta öl och härligt brödig karaktär. Avslutet upplevs som relativ artigt. Detta öl möter sälta i julskinkan mycket bra. Och vi vill varmt rekommendera Er kombinationen. Detta är ett öl som passar flertalet rätter på julbordet. Ett säker och stabilt kort!