Wermlands Ale

Copyright Wermlands Brygghus

Beskrivning: American Pale Ale 5,6% (Även 3,5%)
Färg: Gulbrun
Smak: Maltig smak med inslag av ljust bröd, sirap och citrus.
Artikelnr 88407.

Wermlands Ale är vår standardale och finns på restauranger i närområdet och på ett antal Systembolag i Värmland. Resten av Sverige kan beställa Wermlands Ale från Systembolagets beställningssortiment, artikelnr 88407.

Wermlands Ale liknar en American Pale Ale av östkustkaraktär och är en smakrik dryck med lagom beska gjord för att njutas av många!

Maltblandningen består av pilsner- och pale ale malt plus lite karamellmalt. Humlesorterna är Cascade och Amarillo.

Cascade (som var den första amerikanska humlen som kom till Sverige) ger en frisk arom av citrus och grapefrukt. Amarillon liknar Cascade men har mer smak av blodgrape och betydligt högre alfasyra. Doften har milt parfymerade citrustoner och lite bittra tallbarr. I eftersmaken finns en aning kola.

Serveras vid 10-12 grader och passar bra till förrätter av löjrom och lax. Den är också fin till lasagne, löktårta, gratinerad löksoppa, italienska köttbullar i tomatsås, hamburgare, Biff Rydberg mm. Varmrökt lax med mangochutneysås och kokt potatis blir fantastisk med en ale. Den 21 oktober 2017 tipsade Svenska Dagbladet om vår ale till en lyxburgare, läs receptet nedan.

lyxburgare