Vegetarisk rätt som gör sig lika bra på buffébordet, som tillbehör till en vegetarisk biff eller en köttbit. På Wermlands Brygghus invigning lagades denna munsbit av Bibbi Kringlund på Kulinarika och hon matchade med Wermlands Lager som balanserade rätten väl, samtidigt mötte ölens maltiga karaktär den nötiga smaken från tahini och rostad sötpotatis.
4portioner eller 8-10 på buffé
500g sötpotatis
2 msk tahini-sesampasta
1 msk olja, neutral t.ex. raps
2 msk ströbröd, gärna panko
70 g Ruccola
2 dl okokt quinoa
salt och peppar
1 msk äppelcider vinäger
3 msk olivolja
Skala och strimla eller skiva sötpotatisen, lägg det i en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Blanda tahini med lite olja. Blanda det på sötpotatisen så det täcker runt om. Salta, peppra och strö sist över ströbrödet.
Rosta på 175 grader ca 20 minuter. Sötpotatisen skall ha fått lite färg och tappat sin blöta konsistens. Koka under tiden quinoa i dubbel mängd vatten med lite salt. Vid servering: blanda med sötpotatisen med kokt quinoa och rucola. Visapa samman vinäger och olja till en vineigrett, ringla över.