Wermlands Vinter (endast vintertid)

Wermlands Vinter 5,0%

Beskrivning Brown Ale 5,0 %
Färg Mörkbrun
Smak Maltig smak med inslag av kavring, choklad, kaffe, torkad frukt och lite citrus.
Artikelnr: 367772022


Wermlands Vinter (säsongsöl) säljs under vintern. Finns även som folköl vintertid. Allt om Mat’s Gunilla von Heland har gett folköls-vinter betyg 4 gafflar av 5. Läs recension från Allt om Mat 21 november 2017.

Läs recension från Xperhotelsandtable 2018.

Wermlands Vinter är en mörk ale med kaffe- och chokladtoner samt inslag av citrus. Den är bryggd på korn, vete och rågmalt med amerikansk humle för beska och arom samt engelsk Golding humle i smakgivan. Den passar till lite fetare och mustig mat och bryggs enbart under vinterhalvåret. Observera att ölen är måttligt kolsyresatt, liknande en engelsk ale.

Wermlands Vinter passar när det viner runt knuten och man vill ha en öl med mycket smak! Serveras vid 1012°C till lammeller nötkött, och även till charkuterier eller som sällskapsdryck. På julbordet är den perfekt till Janssons frestelse, revbensspjäll och feta korvar. Den passar också till en klassisk chokladfudge, som dessert efter maten, eller till mögelost.