Test – öl till julbordet 2020

Xperhotelsandtable.se har testat några av våra öl till julbordets smaker och har kommer många fina tips och roliga smakkombinationer att prova!

I testen ingick följande ölsorter:

  • Wermlands Ale – Mycket fint och gott öl med fin citrustoner och med ett härlig mastigt uttryck. Prova gärna ölen till laxen på julbordet då ölen citruskaraktär möter fint upp mot laxen. 
  • Wermlands Hefe Weissbier – Vi har hittat den ultimata ölen till skinkan. Med tanke på att ölet ligger relativ låg i beskan så upplever vi att den bär sälta på ett fint sätt. Vi rekommenderar Er att prova den tillsammans med skinkan. Fantastiskt gott. Gärna även till revbensspjällen som du låter houngsmarinera. En kombination!
  • Wermlands Kaffestout – Mycket trevligt öl som har ett genomgående uttryck av en fin ton kaffe. Vi upplever på höjden en touch av smaken från katrinplommon och i eftersmaken och ölet avslut finner vi smakrika toner av choklad. Detta öl passar ypperligt dessertbordet. Passar med nötter och choklad. Eller varför inte njuta ett glass helt själv framför brasan det sista på julaftonskvällen  i harmoni
  • Wermlands Lager – Då ölen innehar en fantastiskt fin humelkaraktär och ligger mycket bra balanserat i beskan är detta ett självklart val till charken på julbordet. Klassiska juliga köttbullar kryddade med rikligt med kryddpeppar möter detta öl upp fint. Prova, grym kombination!
  • Wermlands Pilsner – Detta öl mycket gott till maten på julbordet med sälta. Vi tror att den passar utmärkt till exempelvis janssonsen för att inte tala om till en bit skinka med senap på.En trevlig öl att njuta på uppesittarkvällen med en skinksmörgås!
  • Wermlands Vinter – Mycket gott öl som bjuder på flera inslag i sin smakpalett. Du finner smaken av bland annat torka frukt, generösa toner ac choklad och avslutet präglas av citrus. Ett öl som vi anser passar många rätter på julbordet. Ölet möter bra upp chark och med sin citrustouch så möter den fint upp sallader och fräschör på julbordet. Trevlig och spännande öl som är mycket gångbart, brett!
    Obs: Wermlands Vinter kan tyvärr bara köpas på privatimport år 2020, prova istället ”kusinen” Lusaskens Brown Ale som finns på Systembolagen i Värmland och i beställningssortimentet. Den passar precis lika bra.

Läs hela testet.

Läs våra rekommendationer.