Wermlands Lättöl

produktbildlol
Foto: Jan-Mikael Lilienberg

Beskrivning Lättöl av Ale-typ 2,2 %
Färg Gulbrun
Smak Stor, frisk smak med tydlig beska och inslag av fläder.

Wermlands Lättöl finner du på butiker och caféer i Värmland. Vissa välsorterade dagligvarubutiker och delikatessaffärer i övriga Sverige har den också.

I juni 2020 byter vår lättöl både namn och etikett – den blir Wermlands Bruksöl 2,2% och ser ut som bilden nedan. Under en period i sommar kommer båda utseenden att finnas på marknaden. Innehållet i flaskan är detsamma.

Av hantverksbryggerierna ligger vi på plats 2 vad gäller lättölsförsäljning och Fölkpodden, som hade lättölsprovning påsken 2020, gav den 3,75 av 5 möjliga poäng. Mer om Fölkpodden.

Wermlands lättöl är en smakrik och fyllig ale med fin beska och låg alkoholhalt. Den bryggs som en ”riktig öl” på hantverksmässigt sätt – varför det är möjligt att få mycket smak och karaktär.

Här använder vi pilsnermalt, karamell-, münchner- och rågmalt för att få fram den runda smaken. På humlesidan har vi blandat friskt med sorter från England, USA och Nya Zeeland.

Wermlands lättöl är den perfekta måltidsdrycken i alla lägen, men passar exeptionellt bra till kräftor.

Dagligvarubutiker som säljer vår lättöl.

Lättölen finns också i vissa av ICAs online-butiker, t ex på ICA Maxi Kristinehamn, ICA Spara Våxnäs, ICA Maxi Bergvik och ICA Kvantum Focus i Göteborg. Fler tillkommer allteftersom.

Värmländske forne tennisproffset Magnus Norman dricker gärna Wermlands Lättöl.