Drav – för bakning

Vi säljer drav som kan användas för att baka gott, näringsrikt och saftigt bröd. Drav är en restprodukt från bryggningen – dvs krossade maltkorn som blir över vid lakningen.

Vi säljer fryst drav i påsar om 12 dl (ca 500 gr). Pris: 20 SEK. Påsarna passar för att t ex baka enligt receptet nedan (men självklart kan man själv experimentera). Vill man inte baka själv går det att köpa ett bryggarbröd gjort på surdeg på Nässundets Vedugnsbageri.

Recept – Dravbröd

12 dl drav
12 dl degvätska; vatten eller gärna öl
2 x 50 gr jäst
8 msk honung
8 dl grahamsmjöl
12 dl rågsikt
10-12 dl vetemjöl
4 tsk salt

Värm degvätskan och draven. Smula sönder jästen och lägg i salt samt honung. Lös upp jästen. Häll på degvätskan med drav i. Tillsätt mjöl tills degen är lagom i konsistens.

Jäs i 40 minuter. Baka ut frallor. Jäs i 40 minuter. Grädda i 200 grader i cirka 15-20 minuter.

Njut tillsammans med en god öl och ett lokalt pålägg som ost eller kallskuret.