Om oss

nywebbhasseWermlands Brygghus är ett nystartat bryggeri i Kristinehamn. Våra aktieägare består av fantastiska ölentusiaster över hela Skandinavien. Den 28 maj 2013 bryggdes det åter öl i Kristinehamn, något som inte gjorts sen 1957 då Kristinehamns Bryggeri köptes upp av Pripps, som sedan lade ner verksamheten.

Under det första verksamhetsåret, 2013-2014, bryggde vi ca 1000 liter per vecka och fick otroligt fin respons på våra hittills bryggda ölsorter. Detta år, 2014-2015, har vi bryggt mer än 2000 liter per vecka och utökat våra ölsorter. Ändå har vi inte kunnat svara upp mot den enorma efterfrågan!

Att starta ett brygghus är en komplicerad process och vi växer steg för steg. Det är stora investeringar och mycket arbete för att få upp de volymer som krävs. Vi arbetar oförtrutet vidare och hoppas på förståelse om någon ölsort någon gång är tillfälligt slut.

Läs mer om vår historia eller se en bildkavalkad över den stegvisa utvecklingen. Du kan också läsa om fotografierna på våra etiketter.

Vill du vara med på fortsättningen av denna spännande resa? Kontakta mig, Hans Skan.

Vi är medlemmar i föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier.