Ölfestival 2 sept

Stora Öl – Små Bryggerier är mikrobryggeriernas egen festival.

Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier anordnar för sjätte året i rad sin ambulerande ölfestival den 2a september. I år gästar festivalen Växjö med Trädskogens Bryggeri som värd.
Intresset för välbryggt öl har ökat markant de senaste åren, det märks även i antal ölmässor och festivaler som dyker upp runt om i landet.

  • Stora Öl – Små bryggerier har alltid varit en festival för att hylla den lokala hantverkstraditionen, kvaliteten och kunskapen som finns bland svenska ölhantverkare, säger Berith Karlsson Ordförande i Sveriges Oberoende Småbryggerier. Vi får inte glömma att några av världens bästa öl faktiskt bryggs i Sverige.

Festivalen är ambulerande och i år har turen kommit till Växjö och Trädskogens Bryggeri att stå som värd. Ett 20-tal bryggerier kommer finnas på plats och presentera ett urval av sina ölsorter för en vetgirig publik.

  • Det ska bli otroligt kul att få presentera alla dessa spännande bryggerier och öler till folk i Växjötrakten. Människor har rätt bra koll och vill gärna veta mer, därför är det ju ett väldigt speciellt möte mellan publik och bryggare, säger Robert Helberg som tillsammans med sin kollegor Matías och Svante driver Trädskogens Bryggeri. Vi har gäster som kommer från hela landet för att möta sina bryggarhjältar. Samtidigt ser vi att intresset för ölfestivalen också lockar “vanligt folk”. Öl är till för alla och det finns inga krav på förkunskap, det är bara komma hit och njuta av bredden av fantastiska öl som svenska mikrobryggerier kan uppbåda.

Stora Öl – Små bryggerier pågår den 2a september och är uppdelad i två pass. Pass 1 mellan 11.30-16.00 och Pass 2 mellan 17.00-21.30.

Bryggerier på plats:

Ahlafors Bryggerier, Eskilstuna Ölkultur, Hantverksbryggeriet i Västerås, Helsingborgs Bryggeri, Jädraöl, Klackabackens Bryggeri, Lundabryggeriet, Nynäshamns Ångbryggeri, Närke Kulturbryggeri, Nääs Gårdsbryggeri, Oppigårds Bryggeri, Qvänum Mat & Malt, Strömsholms Brygghus, Sälens Fjällbryggeri, Trädskogens Bryggeri, Wermlands Brygghus, Ängöl

Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier samlar Sveriges främsta oberoende bryggerier för att stärka hantverksölets ställning och tradition. Föreningen har 36 medlemmar från Umeå i norr till Lund i söder.

Biljetter och mer information:

http://www.tickster.com/sv/events/nh8ernkgf1276n4/2017-09-02/stora-ol-sma-bryggerier-2017

STORA_OL_VAXJO_2017