Wermlands Vinter (säsongsöl)

produktbildvinter
Foto: Jan-Mikael Lilienberg

Beskrivning Brown Ale 6,5 % (Även 3,5%)
Färg Mörkbrun
Smak Maltig smak med inslag av kavring, choklad, kaffe, torkad frukt och lite citus.
Artikelnr 31959

Wermlands Vinter (säsongsöl) säljs under vintern. Folkölen finns från Malmö till Östersund med start vid allhelgonahelgen. Starkölen finns vintertid. Den kommer finnas på de flesta Värmländska Systembolagsbutiker och som beställningsvara i övriga landet från 1 november 2017, artikelnummer 31959.

Wermlands Vinter är en mörk ale med kaffe- och chokladtoner samt inslag av citrus. Den är bryggd på korn, vete och rågmalt med amerikansk humle för beska och arom samt engelsk Golding humle i smakgivan. Den passar till lite fetare och mustig mat och bryggs enbart under vinterhalvåret. Observera att ölen är måttligt kolsyresatt, liknande en engelsk ale.

Wermlands Vinter passar när det viner runt knuten och man vill ha en öl med mycket smak! Serveras vid 1012°C till lammeller nötkött eller som sällskapsdryck. På julbordet är den perfekt till Janssons frestelse, revbensspjäll och feta korvar. Den passar också till en klassisk chokladfudge, som dessert efter maten, eller till pepparkaka med mögelost.